Dinsdag om 20.35 uur

DUBBELE AFLEVERING


BEKIJK DE TRAILER

OVER DE SERIE

SYNOPSIS

Enkele dagen nadat astronomen intelligent buitenaards leven detecteren, wordt de mensheid bijna compleet uitgeroeid door een verwoestende aanval. Slechts enkele overlevenden blijven achter in een griezelige verlaten wereld. Opgejaagd door buitenaardse wezens, stellen de overlevenden zich prangende vragen: wie zijn deze aanvallers en waarom zijn ze uit op onze vernietiging?

Dit is een verhaal van gewone mensen in buitengewone omstandigheden, maar zij zijn meer dan enkel slachtoffers in een brute oorlog. War of the Worlds brengt je emotioneel en cinematografisch menselijk drama en de beste sciencefiction.

War of the Worlds is een sci-fi/drama-serie, geschreven en gemaakt door de BAFTA-prijswinnaar Howard Overman (Misfits, Crazyhead, Merlin) die zich afspeelt in het hedendaagse Europa, en is gebaseerd op het tijdloze verhaal van H.G. Wells. Producers zijn Johnny Capps, Julian Murphy en Howard Overman via hun bedrijf, Urban Myth Films.

Ook heel wat Vlamingen werkten mee aan de productie: Gilles Coulier (De Dag, Cargo) regisseerde de eerste 4 afleveringen, David Williamson en Anton Mertens stond in voor de fotografie. Daarnaast is er ook David Martijn van Goose die de soundtrack verzorgde, acteur Pieter Genard en natuurlijk de crew van 'De Wereldvrede', het productiehuis van Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap, dat een deel van de productie op zich nam.

ONTMOET DE PERSONAGES

CAST

ELIZABETH McGOVERN

HELEN BROWN

Als de hel losbreekt, komt Helen erachter dat alles waarvan ze ooit dacht dat het waar was, niet is zoals het lijkt.

GABRIEL BYRNE

BILL WARD

Een toegewijde neurowetenschapper die vastbesloten is de vrouw van wie hij houdt koste wat kost terug te winnen.

BAYO GBADAMOSI

KARIEM GAT WICH MACHAR

Een voormalige kindsoldaat die de mensheid herontdekt in de meest gruwelijke omstandigheden.

DAISY EDGAR-JONES

EMILY GRESHAM

Een fel onafhankelijke tiener met een centrale rol in deze onvergeeflijke nieuwe wereld.

CAST