Negan’s moord: waarom het Rosita zou kunnen zijn

Negan’s moord: waarom het Rosita zou kunnen zijn

Sinds de seizoensfinale van The Walking Dead houdt één vraag ons in z’n greep: wie heeft Negan vermoord? Nadat Rick in de laatste aflevering trillend van angst op z’n knieën werd gedwongen door Negan, was de groep gedoemd tot overgave. Negan, die zijn meesterlijke debuut maakte in de finale-aflevering, legde de groep haarfijn uit dat ze geen benul hadden van de grote wereld waar ze zich in bevonden. Rick, Maggie, Abraham, Michonne, Daryl, Sasha, Aaron, Carl, Eugene, Rosita en Glenn waren allemaal overgeleverd aan Negan’s angstaanjagende lieveling: Lucille. “Eeny, meeny, miney, mo… You. Are. IT.”

Maar wie is er vermoord? Wij gaan de personages een voor een voor je langs. Dit keer: Rosita

Lafheid

Rosita Espinosa had geen prettige tijd in seizoen zes. Abraham had haar verlaten, Eugene bleef zich achter haar (en zijn lafheid) verschuilen en een hechte relatie met de groep was er ook niet echt. Toch bleef ze het ‘leger’ van de groep trainen met harde hand, met als speciaal project: Eugene.

 

via GIPHY

Leger

Als Negan Rosita zou doden, dan zou er weinig hulp meer over zijn om de groep te trainen om te vechten en zich te verdedigen. Abraham had het op het moment al druk genoeg met Sasha… Dit zou een groot gevaar zijn voor de groep en hun veiligheid.

via GIPHY

Positie

Ook denken een aantal fans dat de locatie van Rosita erg ongunstig was in de finale van seizoen zes. Blijkbaar heeft dit te maken met het feit dat het zicht van het slachtoffer op het busje is gericht. De personen die zicht hadden op het busje waren volgens fans Michonne, Glenn, Daryl en Rosita.

 

via GIPHY

Alleen

Daarbij komt ook nog eens dat niemand voor Rosita op zou komen als ze vermoord werd. Glenn zou te veel om Maggie geven om haar dood te laten gaan, Rick zou hetzelfde doen voor Carl, en Abraham zou zijn blik hebben gefocust op Sasha. Is alleen zijn echt zo gevaarlijk in The Walking Dead?

 

via GIPHY

 

Denk jij dat het vechtertje Rosita de dupe is geworden van Lucille?

Laat het ons weten op Facebook, Twitter en Instagram met #TWDopFOX

Volgende keer:

Negan’s moord: waarom het Sasha zou zijn

Facebook@foxtvbeTwitter@foxtvbeInstagram@foxtvbeFacebook/TWD

Serie-informatie