Negan’s moord: waarom het Rick zou kunnen zijn

Negan’s moord: waarom het Rick zou kunnen zijn

Sinds de seizoensfinale van The Walking Dead houdt één vraag ons in z’n greep: wie heeft Negan vermoord? Nadat Rick in de laatste aflevering trillend van angst op z’n knieën werd gedwongen door Negan was de groep gedoemd tot overgave. Negan, die zijn meesterlijke debuut maakte in de finale-aflevering, legde de groep haarfijn uit dat ze geen benul hadden van de grote wereld waar ze zich in bevonden. Rick, Maggie, Abraham, Michonne, Daryl, Sasha, Aaron, Carl, Eugene, Rosita en Glenn waren allemaal overgeleverd aan Negan’s angstaanjagende lieveling: Lucille. “Eeny, meeny, miney, mo… You. Are. IT.”

Maar wie is er vermoord? Wij zetten de acteurs een voor een op een rijtje. Dit keer: Rick.

Voor dood achtergelaten

In aflevering één zagen we een onzekere Deputy Sheriff neergeschoten worden tijdens een intense werkdag. Rick Grimes werd hierna wakker uit zijn coma in een post-apocalyptische wereld, volledig ontvreemd van zijn omgeving. De Rick van toen was geen held, survivor of moordenaar. Hij was gewoon een mens, volledig geïsoleerd en op zoek naar enige herkenbaarheid van zijn leven vòòr walkers. Maar is er een einde gekomen aan Rick’s zoektocht? Kunnen we vanaf nu niet meer meeleven met het meest herkenbare karakter?

 

 

via GIPHY

 

Compleet onmogelijk

We begrijpen dat je gelijk denkt “no way!” als wij roepen dat Rick in seizoen zes z’n laatste adem heeft uitgeblazen. Maar voordat je jouw conclusie trekt: de onderstaande redenen móet je echt lezen.

Niemand is veilig

Is het je opgevallen dat de slachtoffers uit seizoen zes allemaal pas geïntroduceerd zijn in seizoen vijf of later? De ‘nobody’s safe’-regel uit The Walking Dead gaat de laatste tijd dus niet echt op. Willen de makers zorgen dat we opnieuw huilend op het randje van de bank zitten, moet er dus echt iets indrukwekkends gebeuren. Rick’s dood kan hierop het ultieme antwoord zijn.