5 REDENEN WAAROM WE TROTS MOGEN ZIJN OP WAR OF THE WORLDS

5 REDENEN WAAROM WE TROTS MOGEN ZIJN OP WAR OF THE WORLDS

De nieuwste FOX-serie War of the World plaatst het tijdloze verhaal van H.G. Wells in een hedendaags Europa. En ook al zie je vooral Parijs en Londen, de Belgische linken zijn nooit ver weg...

 

1. Gilles Coulier - regisseur

Gilles Coulier ken je van ‘De Dag’, ‘Bevergem’ en de langspeelfilm ‘Cargo’ en nu dus ook van het internationale ‘War of the Worlds’. Het is zijn eerste buitenlandse avontuur, de Bruggeling regisseerde de eerste 4 afleveringen van de achtdelige Brits-Franse dramareeks.

 

2. David Williamson - director of photography

Ook Antwerpenaar David Williamson was nauw betrokken bij de productie van ‘War of the Worlds. Als Director of Photography werkte hij al eerder samen met Coulier. Zowel voor ‘Cargo’ als ‘De Dag’ creëerde hij als cameraregisseur het beeld dat het verhaal en de visie van de regisseur versterkt.

 

Gilles Coulier (midden) en David Williamson (rechts). © Tom Verbruggen

 

3. David Martijn - soundtrack

Never change a winning team moet Coulier gedacht hebben, en dus vroeg hij David Martijn om net zoals voor ‘De Dag’ de soundtrack onder handen te nemen. David ken je zijn gitaar- en toetsenspel bij Goose of als sparring partner van David Dewaele bij Soulwax.